Önjelölt világboldogítók

2018.10.05
Visegrad Post
Visegrad Post

"Jogi lépéseket teszünk a kormánnyal szemben a magyar polgárok jogainak védelmében" - írja fizetett hirdetésében az Open Society Foundations, azaz a Nyílt Társadalom Alapítványok a legnagyobb közösségi portálon. Szeptember 24-én kelt cikkükben azt teszik közzé, hogy a magyar Alkotmánybírósághoz fordultak a kormány Stop, Soros! törvénycsomagja okán, amely büntethetővé teszi a független civil szervezetek szerintük törvényes munkáját.

Milyen kedves tőlük, hogy ennyire szívükön viselik a magyar emberek jogait, akik, bár nemcsak hogy nem kérték fel Soros embereit erre, de egy fia felhatalmazás nem sok, annyit sem adtak a kezükbe. Mégis, a jogok azok jogok, amelyek mindenkinek járnak - vagy talán mégsem?

Azoknak mindenesetre feltétel nélkül, akik, lássuk csak: illegálisan, papírok nélkül, személyazonosságuk és származási országuk, továbbá valós iskolai végzettségük, esetenként identitásuk eltitkolásával hazudják azt, hogy menekültek. Sajnos egyszer sem hallottuk még, hogy bármelyik, Soroshoz közel álló szervezet ugyanilyen vehemenciával állt volna ki azon európai állampolgárok jogai mellett, akiknek a személyazonossága, képesítése és identitása ismert, és akik az általuk szorgalmazott, mindenáron nyílt társadalom áldozataivá váltak muzulmán kegyeltjeik hathatós közreműködésének köszönhetően. A Soros-fiúk és -lányok nem kardoskodnak a megerőszakolt, agyonvert, megkéselt, felrobbantott áldozatok jogai mellett, még akkor sem, ha azok gyerekek vagy idős emberek voltak. De ez bizonyára csupán a véletlen műve lehet.

A Nyílt Társadalom Alapítványok - kifejezetten a budapesti Nyílt Társadalom Intézet, az alapítványok magyarországi szervezete - azzal is érvelnek, hogy a rendelkezések túlzottan általános megfogalmazásuk miatt a társadalom széles körére kiterjeszthetően értelmezhetőek, illetve szerintük a Stop, Soros! törvény börtönbüntetéssel fenyegeti azokat, akik bevándorlással kapcsolatos kérdéseket hoznak szóba vagy azzal kapcsolatos munkát végeznek. Értik ezt? Ezek szerint én és mindenki, aki a bevándorlásról beszél, érezze magát megfenyegetve, a Bevándorlási és Állampolgári Hivatal dolgozói meg jobb, ha mindjárt csomagolnak is, még időben, a fekete autó megérkezte előtt.

De nézzük, mit is értenek azon, hogy "túl általános megfogalmazás", illetve a "társadalom széles köre"! A szöveg világosan rögzíti, hogy az válik büntethetővé, aki szervezőtevékenységet folytat olyan személyek menedékjogi eljárásának kezdeményezése ügyében, akik nem menekültek, azaz nem üldözik őket sehol, és ez a már illegálisan itt tartózkodók részére tartózkodási jogcím szerzésére is vonatkozik. Az anyagi támogatás, a haszonszerzés, a szervezőtevékenység, a határmegfigyelés, az információs anyag terjesztése és az effektív embercsempészet, amelyek egytől egyig az illegális bevándorlást támogatják, szintén büntetést vonnak maguk után.

Ezzel ki is merül a nyúlfarknyi törvényszöveg, és jogosan tehető fel a kérdés: mégis mi az, ami nem konkrétum ebben? Merthogy a magyar társadalom "széles köre" aligha keveredik olyan helyzetbe, hogy pusztán véletlenül egy afganisztáni bankszámlára utaljon pár ezer eurót, vagy épp munkából hazafelé menet leugorjon a szerb határ mellé és jogsértésre buzdító szóróanyagot osztogasson a kies Germanybe igyekvő gazdasági migránsoknak.

Bár Jordi Vaquer, a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik igazgatója rendkívül szomorú amiatt, hogy a zord magyar klíma elüldözi őket Budapestről, ám biztosít bennünket arról - a magyarok azon kétharmadát is, akik egyébként ezt a galád diktátort immár harmadízben juttatták pozícióba -, hogy továbbra is támogatni és védeni fogják a bátor civileket, akik Európa élharcosaiként az intolerancia és az önkényuralom begyűrűzésének visszaszorításáért küzdenek. Logikus, nem?

Úgy küzdenek mindezek ellen, hogy Európába terelik a toleranciájukról és integrálódási vágyukról híres muzulmánok millióit, no meg a túlképzett fekete-afrikaiakat, akik kifejezetten arra törekszenek itt, az újhazában, hogy szembeforduljanak az egyébként megszületése óta hajlíthatatlan vallásukkal. Nem is értem, hogy Nyugat-Európa nagyvárosaiban mostanság miért nyomja el a harangzúgást a müezzin hangja.